+32 (0)14 63 39 29

Wandelpaden

De een zet er stevig de pas in. De ander wandelt vooral om te genieten van het moois om zich heen. Wat voor wandelaar u ook bent, de omgeving van Kampeerverblijfpark Molenzijdse Heide ligt in het mooiste wandelgebied van de provincie Antwerpen. Niet voor niets is Merksplas al meerdere malen uitgeroepen tot Wandelgemeente.

Natuurlijk kunt u zelf een tocht ondernemen. Er zijn volop verharde en onverharde paden in en rond Merksplas. Bovendien zijn er speciale themawandelroutes uitgezet. Regelmatig zijn er wandelarrangementen, sommige zelfs met gids. Informatie vindt u bij het VVV of op onze camping.

De Graafsboswandeling (5 km) loopt volledig over boswegen. De naam is ontleend aan de periode waarin het gebied eigendom was van de Graaf van Hoogstraten.

Het Vagebondjespad (6 km) verkent het prachtige beschermde domein van Merksplas-Kolonie waar ruim anderhalve eeuw landlopers verbleven. Bekijk de monumenten en de mooie hoekjes van dit domein.

De Zondereigenwandeling (6 - 13 km) brengt u zelfs over de grens. Vanuit Merksplas wandelt u naar de Nederlands-Vlaamse buurgemeente Baarle-Hertog-Nassau. Bereid u voor op prachtige vergezichten.

De Romeinse Wandeling (7,5 km) laat u genieten van het groen aan de dorpsrand.

De Moerenwandeling (7,5 en 9,5 km) brengt u onder meer naar de Hoogmoerheide, een opmerkelijk Heidegebied in de Noorderkempen.

Het Strikkepad (10 en 12 km) laat de wandelaar genieten van de stille noordkant van Merksplas in de omgeving van het Strikkeven. Het is daar op de Heikant ook heerlijk Hoeve-ijs proeven.

Het Ontsnappingspad (11 km) brengt u via de imposante dreven naar de groene wal en de ringgracht van de kolonies Merksplas en Wortel. Saillant detail: deze werd gegraven door de gevangenen zelf om ontsnappingen tegen te gaan. Inmiddels is de kolonie een beschermd landschap van 600 hectare met volop cultureel-historisch erfgoed.

Omgeving overzicht

Uw eigen vakantieplek op Molenzijdse Heide!