+32 (0)14 63 39 29

Fietsroutes

Wij beloven u een echte vakantie in de groene Kempen. De fiets is natuurlijk het vervoermiddel bij uitstek om al die mooie plekjes te bereiken. Merksplas kent diverse fietsroutes, waaronder zelfs een mountainbikeparcours.

Fietsliefhebbers zijn al ruim 30 jaar bekend met de fietsroutes die dwars door de Kempen lopen. Met tegenwoordig bijna 2000 kilometer geselecteerde wegen en paden zullen zelfs de meest fanatieke fietsers zich niet snel vervelen. 

Fietsknooppunten

De tientallen fietsroutes bieden genoeg aanknopingspunten voor een dagje weg. Letterlijk. Want de routes kruisen elkaar op diverse plaatsen. Al die punten hebben een nummer gekregen. Zo kan iedereen heel gemakkelijk zelf zijn traject uitstippelen. Simpelweg door van knooppunt naar knooppunt te fietsen. De routekaarten zijn te verkrijgen bij het VVV op de markt en bij de Sportdienst.

Mountainbikes

De Kolonieroute is een gevarieerde tocht van naar keuze 29 of 43 km die speciaal is gerealiseerd voor mountainbikes. Het parcours loopt dwars door de prachtige natuurgebieden van de kolonies van Merksplas en Wortel. Bovendien kan de geoefende mountainbiker via de Kolonieroute aansluiten op de Halebeekroute van Beerse naar Lille om een bewegwijzerd traject te volgen van maar liefst 91 km.

Omgeving overzicht

Uw eigen vakantieplek op Molenzijdse Heide!